+370 443 211 85 mazeikiai@fauga.lt

Dažnai susiduriame su nuostata, kad priešgaisrinės durys reikalingos tik verslo objektuose, viešbučiuose, kavinėse ar gamybinėse įmonėse, norinčiose atitikti visus saugumo reikalavimus. Kai įsirenginėjamas nuosavas būstas, į šį svarbų elementą numojama ranka – geriau daugiau lėšų investuojama į lauko duris, langus, o apie priešgaisrines duris net nepagalvojama. Tačiau ne be reikalo sakoma, kad gaisras gali pridaryti daug daugiau žalos nei įsilaužimai, o durys, užkertančios kelią ugnies plitimui gali išgelbėti ne tik turtą, bet ir gyvybę. Todėl šiandien neįtikinėsime kodėl verta rinktis priešgaisrines duris savo namuose (katilinėje, skalbimo patalpoje, atskiriant praėjimus tarp garažo ir gyvenamųjų patalpų). Šiandien norime pasidalinti bruožais, kurie svarbūs renkantis tokio tipo duris.

Priešgaisrinių durų sertifikatas.

Kartais norint sutaupyti renkamasi nesertifikuotos priešgaisrinės durys. Visgi perkant šio tipo duris galiojantis sertifikatas yra būtinas. Jis patvirtina, kad durys buvo išbandytos, užtikrinamas pats svarbiausias šių durų bruožas – apsauga nuo ugnies. Sertifikatai nurodo kiek minučių durys gali sulaikyti gaisro plitimą (pvz. 45 min., 60 min. ir pan.). Rekomenduojama visada reikalauti sertifikato su galiojimo data.

Durų derinimas su namų interjeru.

Dažnai paplitusi nuomonė, kad tokio tipo durys nėra išvaizdžios. Tačiau dabartinių technologijų pagalba išgaunama netgi medžio imitacija, įvairios faktūros ir spalvos. Namų interjeras gali būti suderintas su saugumu, o tai vienas puikiausių derinių.

Durų montavimas.

Šis darbas turi būti patikėtas specialistams. Kiekvienas gamintojas turi montavimo rekomendacijas, kurios užtikrina apsaugą nuo dūmų ir ugnies, tik patyrę specialistai gali garantuoti patikimą durų

Statant savo svajonių būstą, kiekvienas susimąstome apie saugumą. Jį sudaro daugybė skirtingų faktorių. Priešgaisrines plienines duris priskirtume prie tokio objekto, kurį dažnas pamiršta, tačiau išgirdęs rekomendacijas visada susimąsto. Kviečiame kurtis saugius namus, kuriuose jausitės ramiai.