+370 443 211 85 mazeikiai@fauga.lt

Būsto statyba – ne tik žinių, bet ir didelių finansinių išteklių reikalaujantis darbas. Kiekvienas norime gyventi gražiame, o svarbiausia – kokybiškai pastatytame name. Vienas iš itin svarbių detalių name yra garažas su visa puokšte įvairių sprendimų. Didžiausia problema – sandarumo klausimas, tyliai veikiančios konstrukcijos, ir saugumas. Ypač jei garažas yra prijungtas prie gyvenamojo pastato – svarbu užtikrinti vibracijos mažinimą, kokybiškai veikiančias pakeliamų vartų konstrukcijas.

Dažniausiai paplitę skirtingų tipų garažo vartai: sekciniai ir plokštuminiai, įvairių storių apšiltinti ir neapšiltinti, vokiški ir Lietuvoje rinkti, ypatingai patentuoti su integruotomis pavaromis ir t.t. Apie jų skirtumus ir savybes skaitykite šiame straipsnyje.

Sekciniai vartai – optimalus sprendimas

Įsitikinkite ar gamintojas siūlo galimybę pagaminti tiksliai pagal reikalingus matmenis ir tokiu būdu pritaikyti būtent jūsų namo angai. Dažnai manoma, kad visi garažo vartai yra standartiniai, tačiau geriau apie šį kriterijų išsiaiškinti iš anksto.

Sekciniai vartai gali būti pritaikomi įvairių tipų sąramoms, šlaitiniams stogams.

Jie gali būti apšildomi itin efektyviais sprendimais, o šilumos laidumas atitinka maždaug 1,5 metro storio sieną.

Sekciniai vartai yra lengvai ir greitai montuojami, todėl kaina yra optimali: kaina atitinka kokybę. Beje, šie vartai yra saugūs naudoti – yra apsauga nuo pirštų privėrimo tiek viduje tiek išorėje. Sekciniai vartai – saugus, patikimas, sandarumą užtikrinantis sprendimas.

Plokštuminiai vartai – nešildomoms patalpoms.

Kai patalpa nereikalauja šildymo galima rinktis ir nebrangų sprendimą – plokštuminius vartus. Jų kaina išties gan patraukli, o vartų montavimui visiškai nereikia sąramos. Tai ekonomiškas, bet patikimas vartų variantas. Mažeikių Fauga klientai itin pamėgę Hormann vokiškus vartus. Šis gamintojas užtikrina kokybę, saugumą, patrauklią išvaizdą ir patogią bei ištobulintą techninką.

Plokštuminiai vartai užtikrina gerą vartų su automatika kainą. Pavara montuojama ant vartų varčios, todėl jai nereikia papildomos vietos. Yra galimybė įsirengti akumuliatorių, todėl nebūtinas elektros tiekimas. Na, o svarbiausia šie vartai yra visiškai saugiai veikiantys. Judėdami vartai savo kelyje užfiksavę kliūtį, iš karto sustoja. Tai apsaugo nuo sužalojimų bei turto sugadinimo.

Primename, kad renkantis garažo vartus, svarbu apgalvoti šiuos kriterijus:

  1. Matmenys: standartiniai ar individualizuoti
  2. Tyliai veikiantis ar vibraciją sulaikantis mechanizmas
  3. Saugumas: ar yra apsauga nuo privėrimo/ kliūties užfiksavimo mechanizmas
  4. Ar reikalingas vartų apšiltinimas
  5. Ar reikalingas elektros tiekimas (dėl veikimo mechanizmų, apšveitimo klausimo)
  6. Ar yra pakankama vietos vartų montavimui